Áfonya Lekvár Recept

 Az
áfonya lekvár egy finom és egészséges csemege, amit könnyedén elkészíthetsz
otthon is. Az áfonya magas antioxidáns tartalma miatt kiváló választás, hogy
egészséges nassolnivalót készítsünk belőle. A recept egyszerű és gyors,
mindössze néhány alapanyagra van szükségünk hozzá. Először is mossuk meg
alaposan az áfonyát, majd tegyük egy lábasba. Adjunk hozzá cukrot ízlés
szerint, valamint egy kevés vizet is a lábasba. Forraljuk fel az egészet,
majd főzzük lassú tűzön addig, amíg az áfonya össze nem esik és sűrű lekvárt
nem kapunk. Közben időnként keverjük meg az állagának ellenőrzése érdekében.
Ha már elértük a kívánt sűrűséget, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Ezután töltsük üvegekbe a lekvárt és zárjuk le őket légmentesen. Ha jól
zárjuk le az üvegeket, hosszú ideig eltartható lesz a lekvár. Az áfonya
lekvár remek választás reggelire vagy uzsonnára pirítósra kenve vagy akár
palacsintával is tálalhatjuk. A gyerekek is imádni fogják ezt az egészséges
és finom csemegét. Próbáljátok ki ti is ezt a könnyen elkészíthető receptet
otthon, és élvezzétek az áfonya zamatos ízét egy jó adag lekvárban!