Áfonyalekvár Készítése

  Az áfonyalekvár
készítése otthon egyszerű és gyors módja annak, hogy élvezhesd ezt az ízletes
és egészséges csemege. Az áfonya tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal,
így kiváló választás a téli hónapokban is. Az első lépés az alapanyagok
beszerzése. Szükséged lesz áfonyára, cukorra és citromlére. Ezen kívül egy
lábasra és üvegekre is szükséged lesz a lekvár elkészítéséhez. A következő
lépésben moss meg alaposan egy kiló áfonyát, majd tedd egy lábasba. Adj hozzá
300 gramm cukrot és fél dl citromlevet. Lassú tűzön főzd addig, amíg az
áfonya összeesik és sűrűsödik a lekvár. Ha már elérted a kívánt állagot,
töltsd üvegekbe a meleg lekvárt. Fontos, hogy az üvegek tetejét jól zárd le,
majd hagyd őket hűlni fejjel lefelé, hogy létrejöjjön a vákuum. Az elkészült
lekvárt tárold hűvös helyen és élvezd kedvenc ételeiden vagy reggelidhez egy
pirítósra kenve. Összességében tehát az áfonyalekvár készítése nem csak
egyszerű, de nagyon finom és egészséges csemege is lehet. Próbáld ki te is
otthon és garantáltan nem fogsz csalódni!