Az avokádó egy
nagyon népszerű és egészséges gyümölcs, amelyet sokan csak az avokádó húsát
fogyasztják, de kevesen tudják, hogy a magját is lehet felhasználni. Az
avokádó magjában rengeteg antioxidáns, rost és jó zsírok találhatók, így
érdemes lehet kihasználni ezeket az előnyöket. Az avokádó mag
felhasználásának egyik módja az avokádóból való kihalás. Ehhez egyszerűen
mosni kell az avokádót, majd óvatosan levágni a magot. A magot szárazon
hagyva néhány nap alatt kiszárad és könnyen lehántolható lesz a héja. Ezt
követően pépesíthetjük vagy őrölhetjük, majd hozzáadhatjuk salátákhoz vagy
smoothie-khoz. Egy másik módszer az avokádó mag hasznosítására az áztatás.
Egyszerűen áztassuk be a magot vízbe néhány napig, majd töröljük meg és
sütőben szárítsuk ki. Ezt követően őröljük vagy daráljuk le a magot, majd
fogyaszthatjuk például müzlikkel vagy joghurttal. Az avokádó magja tehát
számos egészségügyi előnnyel járhat, érdemes kipróbálni ezen felhasználási
módok valamelyikét és így még több jótékony hatást kinyerni ebből a
fantasztikus gyümölcsből. Ne dobja el az avokádó magot legközelebb, hanem
hasznosítsa ki mindenféle módon!