Bab Csíráztatás Folyamata

  A bab csíráztatás
egy egyszerű és tápláló módszer arra, hogy otthonunkban friss és vitaminokban
gazdag hajtásokat termesszünk. A babok csíráztatása során a magokból kis
hajtások nőnek ki, melyek tele vannak értékes tápanyagokkal, például
fehérjékkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A bab csíráztatás folyamata
könnyen elvégezhető néhány egyszerű lépésben. Első lépésként válasszunk ki
egy megfelelő tálkát vagy edényt, melyet alaposan mossunk és fertőtlenítsünk.
Majd öntsünk bele egy réteg babszemeket, majd öntsük fel vízzel úgy, hogy a
babok legalább 2-3 cm-rel ellepje a víz. Hagyjuk állni 12-24 órán keresztül.
A következő lépésben az áztatott babokat öblítsük át hideg vízzel, majd
szűrjük le alaposan. Ezután helyezzük vissza a babszemeket az edénybe, majd
takarjuk le valamilyen szitával vagy törölközővel, hogy levegőhöz jusson.
Naponta kétszer öblítsük át a babokat hideg vízzel, hogy nedvesek maradjanak.
Körülbelül 2-5 nap elteltével már látni fogjuk, hogy a babokból kicsíráznak
az apró hajtások. Ekkor már fogyaszthatjuk is őket salátákhoz, szendvicsekhez
vagy akár smoothie-khoz keverve. A bab csíráztatás nem csak egészséges és
ízletes alternatívát jelent a boltban kapható csírákhoz képest, de nagyon gazdaságos
is. Ráadásul rendkívül egyszerű és gyors folyamat is egyben. Próbáljátok ki
ti is otthon!