A babos káposzta egy hagyományos
magyar étel, amelyet gyakran készítenek a hideg téli napokon. A recept
egyszerű és gazdag ízekkel teli, tökéletes választás lehet a családi ebédek
vagy baráti összejövetelek alkalmával. Az első lépés a babos káposzta
elkészítésénél általában az, hogy felaprítjuk a káposztát és felvágjuk a húst
(általában sertés vagy marha). Ezt követően egy nagy fazékban kevés olajon
megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és az apróra
vágott fokhagymát. Miután a hagyma üvegesre párolódott, beletesszük a
felaprított káposztát és hozzáadjuk a babot. Felöntjük vízzel és fűszerezzük
ízlés szerint sóval, borssal, esetleg egy kis pirospaprikával. Ha van otthon
szalonna, akkor ezt is felkockázva hozzáadhatjuk az ételhez. Az egészet lassú
tűzön hagyjuk párolódni legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az utolsó simítás lehet egy kevés ecet vagy citromlé hozzáadása az ételhez,
hogy még frissebb legyen az íze. A babos káposzta tálalása előtt érdemes rizs
vagy friss kenyérrel fogyasztani. Jó étvágyat!