A Bakonyi gombamártás egy igazán ízletes és könnyen
elkészíthető étel, amely tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához vagy
ebédhez. A mártás alapja a gombák és a tejföl, amelyeket különböző
fűszerekkel és ízesítőkkel turbózhatunk fel. Az elkészítés lépései
egyszerűek: először meg kell tisztítanunk és fel kell szeletelnünk a
gombákat. Ezt követően egy serpenyőben kevés olajon vagy vajon megpirítjuk
őket, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Miután a hagyma
üvegesre párolódott, jöhet a liszt, amit addig pirítunk, amíg szép aranybarna
színű lesz. Ezután öntünk hozzá lassan tejet, és folyamatosan kevergetve
sűrűre főzzük. Ha elérte a kívánt állagot, belekeverjük a tejfölt, sót és
borsot ízlés szerint. Végül adjunk hozzá friss petrezselymet vagy más
zöldfűszert is az extra ízért. A Bakonyi gombamártást tálalhatjuk tésztával,
rizzsel vagy akár sült hússal is. Nagyon finom és laktató étel, amely gyorsan
elkészíthető és garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Próbáljátok ki ti is
otthon!