Banánlekvár

  Banánlekvár: az
édes és finom desszert, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz! A banánlekvár
egy igazán ízletes és egyszerű desszert, amelynek elkészítése nem igényel
különleges főzőkészségeket. A banánlekvár alapvetően egyszerűen csak
banánból, cukorból és citromléből készül, de természetesen saját ízlésed
szerint hozzáadhatsz még más hozzávalókat is. Az első lépés az, hogy
megtisztítsd és felaprítsd a banánokat. Ezt követően tedd őket egy lábasba,
majd adj hozzá annyi cukrot és citromlevet, amennyit szeretnél. Forrald fel
az egészet, majd főzd lassú tűzön addig, amíg a banánok teljesen megpuhulnak
és a lekvár sűrűsödni kezd. Ha szeretnéd, hogy a lekvár sima legyen, akkor
pürésítheted botmixerrel vagy turmixgéppel. Ha pedig szereted a darabosabb
állagot, akkor egyszerűen hagyd úgy, ahogy van. Ha úgy érzed, hogy túl sűrű a
lekvár, akkor adj hozzá még egy kis citromlevet vagy vizet. Miután elkészült
a banánlekvár, töltsd üvegekbe és tedd hűtőbe. Így akár több héten át is
eltarthatod. A banánlekvárt számos módon felhasználhatod: kenheted pirítósra
vagy kekszekre, töltheted palacsintába vagy süteményekbe, de akár fagyival is
tálalhatod. Összességében tehát elmondható, hogy a banánlekvár igazi csemege
és remek alternatíva lehet a bolti dzsemek helyett. Próbáld ki otthon is
elkészíteni ezt az egyszerű desszertet, és garantáltan nem fogsz csalódni!