A baracklekvár
főzése egy nagyon egyszerű és ízletes módszer arra, hogy kihasználjuk a nyári
szezonban ráérő csonthéjas gyümölcsöket. A barackok édes, zamatos íze
tökéletes alapanyag a lekvár készítéséhez, amelyet aztán egész évben
élvezhetünk. Az alap recept nagyon egyszerű: csak barackot, cukrot és kevés
citromlevet fogunk felhasználni. A barackot megmossuk, kimagozzuk és apró
darabokra vágjuk. Egy lábasban összekeverjük a barackot, cukrot és
citromlevet, majd lassú tűzön főzzük addig, amíg a gyümölcs teljesen össze
nem esik és a lekvár besűrűsödik. Fontos, hogy figyeljünk arra, hogy ne égjen
le az alja, ezért időről-időre megkeverjük a keveréket. Ha elkészült a
lekvár, forró üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk őket. Így hosszú ideig
eltartható maradnak. A baracklekvár széles körben felhasználható: reggelire
kenhetjük pirítósra vagy palacsintára, de akár sütemények vagy desszertek
ízesítésére is használhatjuk. Összességében tehát a baracklekvár főzése nagyon
egyszerű és gyors módja annak, hogy élvezzük a nyári gyümölcsök ízét egész
évben. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű receptet otthon!
![Baracklekvár Főzés Baracklekvár Főzés](https://jodontesek.hu/wp-content/uploads/2023/12/image-1.png)