Bazsalikom Szárítása

  A bazsalikom egy
nagyon népszerű fűszer, amelyet könnyedén otthon is száríthatunk, hogy
használatra készen tartsuk egész évben. A szárított bazsalikom sokáig megőrzi
az aromáját és az ízét, így mindig frissen tudjuk használni az ételeinkhez.
Az első lépés a bazsalikom betakarítása. Ehhez válasszuk ki a friss, zöld és
egészséges leveleket, majd alaposan mossuk meg őket hideg víz alatt, hogy
eltávolítsuk róluk a szennyeződéseket. A második lépés a levelek szárítása.
Az egyszerű módja ennek a papírtörlő közötti mikrohullámú sütő használata.
Azonban ha nincs mikrohullámú sütőnk, akkor egyszerűen terítsük ki a
leveleket egy tiszta és száraz felületre, például egy tálca vagy rácsra, és
hagyjuk őket szobahőmérsékleten legalább egy hétig megszáradni. Amikor a
levelek teljesen megszáradtak, morzsoljuk le róluk a szárakat, majd tegyük
őket egy légmentesen zárható edénybe vagy üvegbe. Fontos, hogy ne tegyük őket
közvetlen napfénynek kitett helyre, mert így elveszíthetik az aromájukat és
az ízüket. Így könnyedén elkészíthetjük saját szárított bazsalikomunkat
otthon, és mindig kéznél lehet majd a konyhánkban. Használjuk az ételeink
ízesítésére vagy akár teákhoz is!