A Bécsi szelet Király egy klasszikus,
népszerű desszert, amely elkészítése egyszerű, de ízvilága rendkívül gazdag
és finom. A sütemény egy réteges piskóta, melyet vaníliás krémmel és
csokoládéval borítanak. Az első lépés a piskóta elkészítése. Ehhez szükségünk
lesz lisztre, tojásra, cukorra és vajra. A tésztát vékonyan kisütjük, majd
hagyjuk kihűlni. A következő lépés a vaníliás krém elkészítése. Ehhez tejet
felforralunk vaníliás cukorral és vanília aromával, majd hozzáadjuk a lisztet
és sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk kihűlni. Miután mindkét réteg kész, a
piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, majd ráhelyezzük a másik piskóta
réteget. Ezt követően a süteményt bevonjuk olvasztott csokoládéval, majd
hagyjuk megdermedni. A Bécsi szelet Király gyorsan elkészíthető desszert,
amely kiváló választás lehet bármilyen alkalomra. Ízesítése változatos lehet,
például mandulalisztet is hozzáadhatunk a piskótához vagy narancshéjjal
ízesíthetjük a krémet. Próbáljátok ki ti is otthon!