A berkenye lekvár
egy igazán különleges és finom ízű gyümölcskészítmény, amelyet érdemes
kipróbálni azoknak, akik szeretik az egyedi és karakteres ízeket. A berkenye
egy vadon termő gyümölcs, amelyet hazánkban is könnyen megtalálhatunk
erdőkben és ligetekben. Az elkészítése egyszerű, csak kevés hozzávalóra van
szükségünk: friss berkenyére, cukorra és citromlére. Először mossuk meg
alaposan a gyümölcsöt, majd távolítsuk el a magjait és héját. Ezután
daraboljuk fel apróra a berkenyét, majd tegyük egy lábasba, adjunk hozzá
cukrot és citromlevet. Főzzük lassú tűzön addig, amíg a berkenye teljesen
össze nem fő, és sűrű lekvár lesz belőle. Ezután töltsük üvegekbe, majd
zárjuk le őket gondosan. A lekvárt érdemes hűtőszekrényben tárolni, hogy
minél tovább elálljon. A berkenye lekvár kiváló választás reggelire pirítósra
kenve vagy desszertekhez tálalva. Az intenzív íze garantáltan elvarázsolja
majd az ízkedvelőket. Próbálja ki Ön is ezt a különleges gyümölcslekvárt, és
élvezze az ízek harmóniáját!