Birsalma Ivólé Télire

 Télen
is élvezhetjük az egészséges és finom birsalma ivólét! Az őszi birsalmákat
könnyedén felhasználhatjuk téli italok elkészítésére, például ivólé
formájában. A birsalma ivólé nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal és
tápanyagokkal is, amelyek segítenek erősíteni az immunrendszert és megelőzni
a téli betegségeket. Az ivólé készítése egyszerű: először mossuk meg alaposan
a birsalmákat, majd vágjuk apró darabokra és távolítsuk el a magházat. Ezután
tegyük a darabolt birsalmát egy turmixgépbe vagy turmixolóba, adjunk hozzá
egy kevés vizet és ízlés szerint édesítsük természetes édesítővel (pl. mézzel
vagy juharsziruppal). Turmixoljuk addig, amíg krémes állagú nem lesz az
ivólé. Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni az ízeket, akkor hozzáadhatunk más
gyümölcsöket is, például almát vagy körtét. A birsalma ivólé frissen
fogyasztva igazán finom és tápláló csemege lehet télen is. Próbáljuk ki ezt
az egyszerű receptet otthon, és élvezzük az egészséges és vitaminokban gazdag
italt hideg téli napokon is!