Birsalma Lekvar Keszites

 A
birsalma lekvár készítése egy igazán finom és egyszerű módja annak, hogy
kihasználjuk az őszi szezon egyik legfinomabb gyümölcsét. A birsalma lekvár
tökéletes reggelire, desszertekhez vagy akár egy pohár natúr joghurthoz is.
Először is válasszunk egészséges, érett birsalmát a lekvárhoz. Mossuk meg
alaposan, majd hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Tegyük egy lábasba a
birsalmát, adjunk hozzá cukrot és kevés vizet, majd forraljuk fel. Amikor a
birsalma már felfőtt és puha, turmixoljuk össze vagy törjük össze villával,
így sima pépet kapunk. Adjunk hozzá citromlevet és fahéjat ízlés szerint,
majd főzzük tovább alacsony lángon. Ha a lekvár már elkezd sűrűsödni, töltsük
üvegekbe és forró vízfürdőben sterilizáljuk őket. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd
tartsuk hűvös helyen. A birsalma lekvár nagyon finom pirítósra kenve vagy
akár egy szelet friss kenyérre is. Egyszerűen elkészíthető és hosszú ideig
eltartható, így érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni belőle. Reméljük,
hogy kedvet kaptál a birsalma lekvár készítéshez és hamarosan te is
elkészíted ezt az ízletes finomságot otthon!