Birsalma Lekvár Recept

 A
birsalma lekvár egy finom és egészséges csemege, amit könnyedén elkészíthetsz
otthon is. A birsalma népszerű őszi gyümölcs, melynek édes-savanykás íze
tökéletesen passzol a lekvárokhoz. Az alap recept egyszerű: először mossunk
meg és hámozzunk meg kb. 2 kg birsalmát, majd vágjuk apró darabokra. Tegyük
egy nagy lábasba, adjunk hozzá kb. 350-400 g cukrot (ízlés szerint), és
kezdjük el főzni közepes lángon. Amikor már lágyak a birsalmadarabok és
sűrűsödni kezd a lekvár, turmixoljuk össze az egészet egy botmixer
segítségével. Ha szeretnénk feldobni az ízét, akkor adjunk hozzá fahéjat vagy
vaníliát is. Ha a lekvár túl sűrűnek tűnik, akkor adjunk hozzá egy kis vizet
vagy citromlevet. Amikor már elértük a kívánt állagot, töltsük üvegekbe és
forraljuk le őket, hogy hosszabb ideig eltarthassák. A birsalma lekvár remek
reggeli kenyérre kenve vagy desszertekhez használva is. Egyszerűen
elkészíthető és nagyon finom, ráadásul tele van vitaminokkal és
antioxidánsokkal is. Próbáld ki te is ezt az ízletes receptet otthon!