A
birsalmabefőtt egy finom és aromás ízű befőtt, amelyet ősztől a téli
hónapokig lehet elkészíteni. A birsalma egy igazán finom és egészséges
gyümölcs, melynek édes-savanykás íze tökéletesen harmonizál a befőtt
készítése során hozzáadott cukorral és fűszerekkel. Az első lépés a birsalma
megmosása és megtisztítása. Fontos, hogy alaposan mossuk meg a gyümölcsöt,
majd hámozzuk meg és távolítsuk el a magházát. Vágjuk kisebb darabokra a
birsalmát, hogy könnyebb legyen feldolgozni. Ezután tegyük fel főni a
birsalma darabokat annyi vízzel, ami ellepi őket. Adjunk hozzá cukrot és
fűszereket (pl. fahéj, szegfűszeg) ízlés szerint. Főzzük addig, amíg a
birsalma megpuhul és az ízek összeérnek. Amikor elkészült a birsalmabefőtt,
töltsük üvegekbe és zárjuk le azokat. Fontos, hogy az üvegek teteje steril
legyen, hogy hosszabb ideig eltartható legyen a befőtt. A birsalmabefőtt
ideális desszert lehet sütemények mellé vagy akár reggelire pirítósra kenve
is nagyon finom. Emellett vitaminban gazdag és segíthet az immunrendszer
erősítésében is. Összességében a birsalmabefőtt egy könnyen elkészíthető és
nagyon finom csemege, amit érdemes kipróbálni az őszi-téli időszakban. A
saját készítésű befőttek mindig jobbak, mint a bolti változatok, hiszen csak
jó minőségű alapanyagokat használunk hozzá. Jó étvágyat!
