A
bodza bogyó lekvár egy igazán ízletes és egészséges választás reggeli vagy
délutáni nasihoz. A bodza bogyó nagyon gazdag C-vitaminban és
antioxidánsokban, amelyek segítenek erősíteni az immunrendszert és védenek a
betegségektől. Ha szeretnéd elkészíteni otthon a bodza bogyó lekvárt, íme egy
egyszerű recept: 1. Gyűjts össze kb. 1 kg bodza bogyót, alaposan mosd meg
őket, majd szedj le róluk minden szárnyi részt. 2. Tegyél egy lábasba 1 kg
cukrot és 1 dl vizet, majd forrald fel, és add hozzá a bogyókat. Főzd kb. 10
percig, amíg a bogyók megpuhulnak. 3. Ha szereted a sűrűbb lekvárt, használj
egy botmixert az összetört bogyókhoz. Ha inkább szemcsés állagút szeretnél,
hagyj néhány egész bogyót is benne. 4. Végül töltsd üvegekbe a még forró
lekvárt, majd zárd le őket jól. És voilà! Íme a finom bodza bogyó lekvár,
amely tökéletesen illik pirítósra vagy palacsintára reggelire vagy
desszertként. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet és élvezd az
egészséges és finom ízeket!