Bodzás Bor

  A bodzás bor egy
igazi különlegesség a borok világában, melyet a bodza virágából és bogyójából
készítenek. A bodza virága édes és citrusos ízvilágot kölcsönöz a boroknak,
míg a bodza bogyója kissé kesernyés ízt ad nekik. Hogyan készítsünk bodzás
bort otthon? Először is szükségünk lesz friss bodza virágra és bogyóra. A
virágokat célszerű reggel, a bogyókat pedig délután vagy este szedni, amikor
a legjobb az ízük. A virágokat le kell rázni, hogy eltávolítsuk róluk az
esetleges bogarakat, majd egy tiszta edénybe helyezni őket. A bogyókat
alaposan meg kell mosni, majd szintén egy tiszta edénybe tenni. Egy nagy
fazékba tegyünk vizet és cukrot, majd forraljuk fel. Amikor a cukor
feloldódik, adjuk hozzá a bodza virágait és bogyóit. Forraljuk további 10-15
percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni legalább egy napig. Szűrjük
le a folyadékot, majd töltsük üvegekbe, és hagyjuk állni egy hétig. Ezután
már fogyasztható is a bodzás borunk! A bodzás bor remek választás lehet nyári
estékre vagy akár ünnepi alkalmakra is. Különleges íze mindenkit lenyűgözni
fog, és garantáltan az egyik kedvenc italunkká válik. Érdemes kipróbálni ezt
az egyszerű, de annál finomabb bort!