Bográcsgulyás 15 Főre

  A bográcsgulyás az egyik legnépszerűbb
és legfinomabb magyar étel, ami kiváló választás lehet nagyobb csoportoknak,
baráti összejöveteleknek vagy családi rendezvényeknek. Ebben a bejegyzésben
megosztom veletek a bográcsgulyás receptjét, amivel akár 15 főt is ki tudsz
szolgálni. Először is, szerezz be egy nagy méretű bográcsot, ami elég lesz a
15 főre. A hozzávalók között szerepeljen 1-1,5 kg marhahús (comb vagy
lapocka), vöröshagyma, paprika, paradicsom, burgonya, bab, sárgarépa és
fűszerek (só, bors, pirospaprika). 1. Első lépésként vágd fel az apró
kockákra a húst és a zöldségeket. 2. Melegítsd fel a bográcsot és pirítsd meg
benne az apróra vágott hagymát. 3. Add hozzá a felkockázott húst és pirítsd
addig, amíg szép barna nem lesz. 4. Szórd rá a pirospaprikát és keverd össze
alaposan. 5. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket. 6. Fedd le
és hagyd rotyogni kb. egy órán keresztül. 7. Amikor már majdnem puha a hús,
adj hozzá aprított paradicsomot és sárgarépát. 8. Később jönnek sorra a
burgonya és bab. 9. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és egyéb kedvenc
fűszereiddel. 10. Addig főzd, amíg minden összetevő puha nem lesz. És voilà!
A bográcsgulyás készen áll arra, hogy felszolgáld a vendégeidnek vagy
családtagjaidnak. Ne feledd mellé adni friss zöldfűszereket és egy jóféle
magyar kenyeret is! Reméljük élvezettel elkészíted ezt az ínycsiklandó fogást
és sokan megörvendezteted vele a vendégeidet! Jó étvágyat kívánunk!