A
téli hónapokban nincs is jobb annál, mint egy finom, meleg étel, ami
felmelegít bennünket és megfelelő energiát ad a hideg napokra. Ebben a
blogbejegyzésben egy nagymama receptjét szeretném megosztani veletek, amely
igazán különleges és ízletes: a cékla leves. 1. Első lépésként az
alapanyagokat kell beszerezni. Szükségünk lesz céklára, vöröshagymára,
sárgarépára, zellergumóra, burgonyára, sóra, borsra, babérlevélre és zöldség
alaplére. 2. A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A többi zöldséget
is megpucoljuk és felaprítjuk. 3. Egy lábasban kevés olajon dinszteljük meg
az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a céklát, sárgarépát, zellergumót
és burgonyát. 4. Felöntjük az egészet zöldség alaplével és hozzáadjuk a
babérlevelet is. Sóval és borssal ízesítjük. 5. Lefedve főzzük a levest kb.
20-30 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. 6. Ha minden összesült
és puha lett, turmixgéppel pépesítjük a levest. 7. Végül tálalás előtt
pirítsunk néhány szelet kenyeret, amit a leves tetejére helyezve még
finomabbnak fog tűnni az étel. Ezzel az egyszerű recepttel könnyedén
elkészíthetitek nagymama imádott céklalevesét otthon is. Reméljük, hogy
ízleni fog nektek ez a finom és tápláló étel a hideg téli napokon! Jó
étvágyat kívánunk!
