Céklalé Készítése Télire

  Ahogy beköszönt a
hideg idő, egyre fontosabbá válik az immunrendszerünk erősítése. Egy remek
módszer erre a céklalé fogyasztása, melynek számos egészségügyi előnye van. A
céklalé készítése otthon sem bonyolult, és könnyen eltehető télire is.
Először is szerezz be friss céklát a helyi piacról vagy zöldségesből. Mossd
meg alaposan, majd hámozd meg és vágd apró kockákra. Ha szeretnéd,
hozzáadhatod más zöldségeket is, mint például répát vagy sárgarépát. A
következő lépésben tedd a céklakockákat egy fazékba, és öntsd fel vízzel.
Fűszerezheted ízlés szerint sóval, fekete borssal vagy akár fokhagymával is.
Főzd lassú tűzön körülbelül 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha
elkészült a leves alapja, turmixold össze az egészet egy botmixerrel vagy
turmixgéppel, amíg krémes állagú nem lesz. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá
még egy kevés vizet. Végül szűrd át a céklalét egy finom szitán vagy
sajtszűrőn, hogy eltávolítsd belőle a zöldségmaradékot. Ezután palackozd le
steril üvegekbe és tedd hűtőbe vagy akár kamrába télire. Így könnyen
elkészítheted saját céklalédet otthon, hogy télen is élvezhesd az egészséges
és finom italt. Ne felejts el belőle mindennap egy pohárral inni az
immunrendszered erősítése érdekében!