A citrom lekvár
egy friss és zamatos ízű, savanykásdzsem, amelyet citromból készítenek. Igazi
csemege a reggeli pirítósra vagy akár desszertekhez is. Ha szeretnéd otthon
elkészíteni ezt az ínycsiklandó finomságot, kövesd ezeket a lépéseket: 1.
Először is gyűjtsd össze az alapanyagokat: citromot, cukrot és vizet. 2. Moss
meg alaposan 5-6 citromot, majd reszeld le a héjukat egy reszelő
segítségével. 3. Vágd fel a citromokat és préseld ki a levüket egy citrusprés
segítségével. 4. Egy nagy lábasban keverd össze a citromlevet, a cukrot és a
reszelt héjat. 5. Melegítsd fel lassú tűzön, és folyamatosan kevergesd addig,
amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. 6. Ha már szép sűrűségű lesz a lekvár,
vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. 7. Töltsd üvegekbe a lekvárt, majd zárd le
őket szorosan. És voilà, elkészült a friss és zamatos citrom lekvárod! Tárold
hűvös és sötét helyen, hogy minél tovább élvezhesd az ízét. Jó étvágyat!