Citromfű Szárítása

  A citromfű egy
rendkívül aromás és ízletes gyógynövény, melyet számos ételek ízesítésére
használhatunk. Azonban nem csak frissen lehet használni, hanem szárított
formában is. A citromfű szárítása egyszerű folyamat, amelynek során
megőrződik az növény intenzív íze és illata. Az első lépés a citromfű
betakarítása. Ezt általában nyár végén vagy ősszel érdemes megtenni, amikor a
növények már teljesen kifejlődtek. Vágjuk le a friss hajtásokat a növényről,
és alaposan mossuk meg őket. A következő lépés a citromfű szárítása. Ehhez
terítsük ki egy tiszta, száraz felületre a hajtásokat egyenletesen elosztva.
Hagyjuk őket szárítani árnyékos, jól szellőző helyen legalább 1-2 hétig. A
hajtások kiszáradtak lesznek és könnyen morzsolhatóvá válnak. Miután
megfelelően kiszárítottuk a citromfüvet, tároljuk egy légmentesen zárható
üvegedényben vagy papírzacskóban. Így akár több hónapig is eltarthatja az
intenzív ízét és illatát. A szárított citromfűt különböző módon felhasználhatjuk:
teákba keverhetjük, fűszereként használhatjuk az ételekbe vagy akár
potpurrikba is tehetjük az otthonunkban. Összességében tehát a citromfű
szárítása egyszerű folyamat, amelynek során megőrizhetjük ennek az ízletes és
aromás gyógynövénynek az előnyeit hosszabb ideig. Érdemes kipróbálni ezt a
módszert otthon is!