A
citromfű szörp forralás nélkül egy könnyen elkészíthető, frissítő ital, amely
tökéletes választás lehet a nyári hőségben. A citromfű friss és citrusos íze
igazi felüdülést jelenthet bármelyik napunkban. Az alap recept egyszerű:
citromfű leveleket összemorzsolunk, majd egy üvegbe tesszük őket. Ráöntjük a
cukrot és ráengedjük az forró vizet. Hagyjuk állni legalább 1 órát, hogy az
ízek összeérjenek. Ezután leszűrjük és hűtőszekrényben tároljuk. Ha
szeretnénk még gazdagabb ízt elérni, hozzáadhatunk néhány csepp citromlevet
vagy még több citromfű levelet. Az elkészült szörpöt jéggel hígítva, esetleg
szódavízzel vagy tonikkal keverve fogyaszthatjuk. A citromfű szörp nemcsak
finom, de egészséges is lehet, hiszen a citromfűnek számos jótékony hatása van
a szervezetre. Segíthet csillapítani a gyulladásokat, enyhíteni a stresszt és
javítani az emésztést is. Összességében tehát a citromfű szörp forralás
nélkül remek választás lehet a nyár legmelegebb napjain. Próbáljuk ki ezt az
egyszerű receptet otthon és élvezzük az ízek harmóniáját!
