Csemege Kukorica Főzése

  A csemege kukorica
egy igazán finom és tápláló zöldség, amelyet sokan szeretnek főzve vagy
grillezve is fogyasztani. Ha te is kedveled ezt az ételt, akkor érdemes
megtanulnod, hogyan készítsd el otthon is. Először is vásároljunk friss
kukoricát a piacon vagy a szupermarketben. A legjobb, ha még a héjában veszed
meg, mert így sokkal tovább megőrzi frissességét. Miután hazavittem a
kukoricát, hámozom le a külső leveleket és száraz részeket. Majd szedd le a
szemeket a csövéről. Ezután mossuk meg alaposan a kukoricát. Egy nagy lábasba
tegyünk vizet és sót, majd forraljuk fel. Ha a víz már forr, tedd bele a
kukoricát, és főzd kb. 10-15 percig, amíg megpuhulnak a szemek. Ne hagyd túl
sokáig főni, mert akkor elveszíti ropogós állagát. Ha elkészült, vedd ki a
kukoricát a vízből és csepegtess le róla. Tálald ízlés szerint vajjal vagy
sóval megszórva. Remélhetőleg ezekkel az egyszerű lépésekkel Te is könnyedén
elkészítheted otthon a finom csemege kukoricát. Jó étvágyat kívánok!