A
cseresznye lekvár egy igazi nyári csemege, amit könnyen elkészíthetsz otthon
is. A lekvár főzése során fontos, hogy jó minőségű és érett cseresznyét
használjunk, hogy az íze tökéletes legyen. Az első lépés a cseresznyék
megmosása és kimagozása. Ezután a gyümölcsöt összekeverjük cukorral és
citromlével egy lábosban, majd lassú tűzön főzzük. Fontos, hogy időnként
keverjük meg a lekvárt, hogy elkerüljük az égést. Ha a lekvár sűrűsödni kezd
és már szép piros színe van, akkor elkészült. Ekkor sterilizált üvegekbe
töltjük és melegen zárjuk le őket. Fontos, hogy a lekvárt hagyjuk kihűlni
mielőtt betesszük a hűtőszekrénybe. A cseresznye lekvár tökéletes reggelire
pirítósra kenve vagy desszertekhez is remek választás lehet. Próbáld ki
otthon is ezt az egyszerű receptet és élvezd a nyár ízeit egész évben!