A cseresznyelekvár
egy finom és népszerű lekvárféle, amelyet friss vagy fagyasztott
cseresznyéből készítenek. A cseresznye édes és savanyú íze tökéletesen
kiegészíti a lekvár jellegzetes ízét. A cseresznyelekvár készítése egyszerű
és otthon is könnyedén elkészíthető. Először is meg kell mosni és kimagozni a
cseresznyét. Ezután a gyümölcsöt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és
kevés vizet, majd lassú tűzön főzzük, amíg a cseresznye megpuhul és az egész massza
sűrűsödik. A lekvárt üvegekbe töltjük, majd lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Így
már az otthonunkban is élvezhetjük a friss, házi cseresznyelekvárt reggelire
vagy desszertként. A cseresznyelekvár nemcsak finom, de egészséges is, hiszen
a cseresznye tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal. Emellett remekül
passzol pirítósra, palacsintára vagy akár süteményekbe is. Összességében a
cseresznyelekvár egy ízletes és egyszerűen elkészíthető finomság, amelyet
érdemes kihasználni a nyári időszakban, amikor a cseresznye szezonja van.
Próbáljátok ki ti is ezt a fantasztikus lekvárt otthon!