Csónak Burgonya

 A
csónak burgonya egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető étel, amely a
burgonya egyik változata. A neve onnan ered, hogy a krumpli szeleteket úgy
elrendezzük a tepsiben, mintha egy csónak lenne. Íme, hogyan készítheted el
ezt az ínycsiklandó fogást: 1. Először is hámozz meg és vágj fel 6-8 közepes
méretű burgonyát vékony szeletekre. 2. Egy tálban keverj össze olívaolajat,
sót, borsot, fokhagyma granulátumot és friss vagy szárított zöldfűszereket
(pl. petrezselyem, rozmaring, kakukkfű). 3. Kend be ezt a keveréket a
burgonyaszeletek mindkét oldalára. 4. Egy sütőtálat kend ki olajjal vagy
vajjal, majd helyezd el benne a burgonyaszeleteket úgy, hogy egy sorba rakd
őket. 5. Tedd előmelegített sütőbe (200 fokra) és süsd kb. 30-40 percig, amíg
aranybarnára nem sülnek. 6. Tálald friss zöldfűszerekkel vagy esetleg
tejföllel és pirított baconnel tálalva. A csónak burgonya remek köret lehet
húsokhoz vagy akár saláták mellé is. Egyszerű elkészítése miatt ideális
választás lehet egy gyors ebéd vagy vacsora alkalmával is. Próbáld ki te is
ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt!