A cukkini befőtt
egy finom és egészséges csemege, ami remekül felhasználható szendvicsekhez,
salátákhoz vagy akár húsok mellé is. Ha nem szereted a nyers cukkinit, de
szeretnéd élvezni az egészséges tápanyagait, akkor érdemes kipróbálnod ezt a
receptet. Először is válasszunk friss és minőségi alapanyagokat. A cukkinit
alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre vagy kockákra, attól
függően, hogy milyen formában szeretnénk befőzni. Egy lábasban forraljunk fel
vizet és sózzuk meg ízlés szerint. Adjunk hozzá ecetet és cukrot is a léhez,
hogy az íze még finomabb legyen. Amikor a lé felforrt, adjuk hozzá a
cukkiniket és főzzük pár percig, amíg megpuhulnak. Közben sterilizáljuk előre
a befőttes üvegeket és fedeleket forró vízben. Ha elkészült a
cukkinibefőttünk és az üvegek is sterilizálódtak, kanalazzuk bele a befőttet
az üvegekbe és zárjuk le őket szorosan. Végül tegyük az üvegeket egy nagy
fazékba, fedjük be vízzel és főzzük őket kb. 20 percig úgynevezett
„vízfürdőben”. Ez segít abban, hogy a befőtt tovább eltartható
maradjon. Amikor elkészült a cukkinibefőttünk, hagyjuk őket kihűlni és
tároljuk őket hűvös helyen. Így akár hetekig is eltartható lesz és bármikor
elővehetjük egy finom uzsonnához vagy vacsorához. Remélem kedvet kaptál te is
a cukkinibefőtt készítéséhez! Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon és
élvezd az egészséges csemege ízét!
