Cukkini
Eltevése Télire Üvegbe Az őszi időszakban gyakran van bőségünk cukkiniből a
kertünkben vagy a piacon. Ha szeretnénk az egész évben élvezni ennek a finom
zöldségnek az ízét, érdemes télre is eltenni belőle. Az egyik legegyszerűbb
és legtartósabb módszer a cukkini befőzése üvegbe. Íme néhány lépés, hogyan
tehetjük ezt meg: 1. Először is válasszunk egészséges, friss cukkiniket.
Mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel szeletekre vagy kockákra, attól függően,
hogy milyen formában szeretnénk tárolni. 2. Tegyük a felvágott cukkinit
üvegekbe. Fontos, hogy az üvegek tisztaak legyenek és szorosan záródjanak. 3.
Készítsünk ecetes lével vagy sóval ízesített folyadékot a cukkini befedésére.
Ehhez forraljunk fel vizet egy lábasban, adjunk hozzá ecetet (vagy sót) és
fűszereket ízlés szerint (pl. bors, fokhagyma, kakukkfű). 4. Öntsük az ecetes
levet a cukkinire úgy, hogy teljesen ellepje azt. 5. Zárjuk le az üvegeket
szorosan, majd tegyük őket egy nagy fazékba és fedjük be vízzel. Főzzük lassú
tűzön legalább 15-20 percig. 6. Miután kihűltek, tároljuk az üvegeket hűvös,
sötét helyen. Így egész télen élvezhetjük a finom és egészséges cukkinit
ételeinkben! Nagyszerű választás lehet salátákhoz, levesekhez vagy akár
főételek mellé köretnek is. Ne feledjük azonban, hogy az eltevés során mindig
ügyeljünk a higiéniai szabályok betartására és csak egészséges alapanyagokat
használjunk!Így biztosak lehetünk abban, hogy mindig jó minőségű és finom
cukkinink lesz raktáron!