Darabolt Paradicsom Télire

 A
Darabolt Paradicsom Télire egy fantasztikus módja annak, hogy a nyári
paradicsomok friss ízét és zamatos aromáját megőrizzük egész évben. Számos
módszer létezik a darabolt paradicsom elkészítésére, de az alapok nagyon
egyszerűek. Először is, válasszunk ki jó minőségű, érett paradicsomokat.
Fontos, hogy ne legyenek túl puhaak vagy túl kemények, és lehetőleg helyi
termelőtől származzanak. Mossuk meg alaposan őket, majd távolítsuk el a
szárakat és a rossz részeket. Ezután vágjuk fel őket kisebb darabokra vagy
szeletekre, attól függően, hogy milyen formában szeretnénk őket tárolni. Ha
sűrített paradicsomszószra van szükségünk, akkor például apróbb kockákra
vágjuk. Egy nagy edényben forraljunk fel vizet, majd tegyük bele a
paradicsomdarabokat. Hagyjuk őket forrni néhány percig, majd vegyük ki őket
és helyezzük egy tálba jéghideg vízbe. Ez segít leválasztani a héjat
könnyedén. A következő lépésben töltsük üvegbe vagy műanyag dobozba a
paradicsomdarabokat, majd öntsünk rájuk kevés olívaolajat és sót. Zárjuk le
jól az edényeket, majd tegyük őket a fagyasztóba vagy hűtőszekrénybe. És
voilà, már elkészültünk! A darabolt paradicsomtól még télen is élvezhetjük a
nyári ízeket levesekben, szószokban vagy egyéb ételekben. Próbáljátok ki Ti
is ezt a könnyű és finom konzerválási módszert otthon!