Darált Paprika Télire

 A
tél beköszöntével sokakban felmerül a kérdés, hogyan lehetne megőrizni a
nyáron termelt friss paprikát egészen tavaszig. Az egyik leghatékonyabb
módszer a darált paprika elkészítése és befagyasztása. Először is válasszunk
egészséges, érett paprikákat, majd mossuk meg alaposan és távolítsuk el a
magokat és a magházat. Ezután vágjuk apróra vagy daráljuk le a paprikákat egy
konyhai robotgépben. Fontos, hogy ne hagyjunk nagyobb darabokat, mert azok
könnyen megfagynak és tönkreteszik az egész adagot. A következő lépésben
terítsünk ki egy tiszta, száraz tálca vagy tálcát, és simítsuk el rajta
egyenletesen a darált paprikát. Helyezzük be a fagyasztóba és várjuk meg,
amíg teljesen megfagy. Ezután csomagoljuk át légmentesen zárható tasakokba
vagy dobozokba, és írjunk rá dátumot, hogy könnyebben nyomon tudjuk követni,
meddig használható fel. Így eltehetve a paprika akár 6-9 hónapig is
megőrizheti frissességét és ízét. Használhatjuk levesekhez, főzelékekhez vagy
bármilyen ételhez, amelyhez szeretnénk egy kis pikantériát adni. Így egész
télen élvezhetjük a nyári ízeket, anélkül hogy aggódnánk az elrontódott
zöldségek miatt. Összességében tehát a darált paprika elkészítése és
befagyasztása remek módja annak, hogy egész évben élvezhessük ezt az ízletes
és egészséges zöldséget. Próbáljátok ki ti is ezt a módszert, és garantáltan
nem fogtok csalódni!