A
dinnye lekvár egy finom és egyszerűen elkészíthető édesség, amelyet nyáron, a
dinnye szezonban érdemes elkészíteni. A lekvár elkészítéséhez csak néhány
egyszerű hozzávalóra van szükség, mint például dinnye, cukor és citromlé.
Először is válasszunk ki érett és zamatos dinnyét, majd hámozzuk meg és
távolítsuk el a magokat. A dinnyehúst vágjuk kockákra, majd tegyük egy
lábasba és kezdjük el főzni közepes lángon. Adjunk hozzá cukrot ízlés
szerint, valamint egy kevés citromlevet is, hogy a lekvár friss és savanykás
ízt kapjon. Főzzük a dinnyét addig, amíg megpuhul és besűrűsödik, ekkor már
kész is a dinnye lekvár. Tegyük üvegekbe és hagyjuk kihűlni teljesen, majd
tartsuk hűvös helyen. A lekvár tökéletes reggeli pirítósra kenve, de akár
desszertekhez is remekül passzol. A dinnye lekvár nemcsak finom, de
egészséges is, hiszen a dinnye tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.
Érdemes tehát kihasználni a nyári szezont és elkészíteni ezt az ínycsiklandó
finomságot otthon. Jó étvágyat!
