Ecetes Cékla Télire

 A
tél beköszöntével sokan kedvet kapnak a házilag készített savanyúságokhoz,
amelyek segítségével színesíthetik az étrendjüket és egészségesen
tartózkodhatnak. Az ecetes cékla egy remek választás ilyenkor, hiszen könnyen
elkészíthető, hosszú ideig eltartható és rengeteg egészségügyi előnnyel jár.
Az ecetes cékla elkészítése egyszerű: először meg kell pucolni és apróra
vágni a céklát, majd üvegedénybe vagy befőttesüvegbe kell helyezni. Ezután
felforralunk vízet ecettel és cukorral, majd ráöntjük a céklára és lezárjuk
az üveget. Hagyjuk állni legalább egy hétig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az ecetes cékla rendkívül gazdag vitamincsoportokban, ásványi anyagokban és
antioxidánsokban. Jótékony hatással van az emésztésre, segít megelőzni a
gyulladásokat és erősíti az immunrendszert is. Ráadásul kalóriaszegény étel,
így fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják. Tehát ha szeretnél valami finom
és egészséges csemegét télire, ne habozz elkészíteni az ecetes céklát! Egy
kis odafigyeléssel igazi ínyencség lehet belőle, amelyet akár ajándékba is
adhatsz szeretteidnek. Jó étvágyat kívánunk!