Ecetes Csípős Paprika Eltevése

 Az
ecetes csípős paprika eltevése egy remek módja annak, hogy a nyári friss
zöldségek ízét egész évben élvezhessük. A csípős paprika savanyítása nem csak
finom, de egészséges is, hiszen a c-vitamin tartalma megmarad az eltevés
során. Először is válasszunk egészséges és friss paprikát a savanyításhoz.
Mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel szeletekre vagy darabokra. Ezt követően
tegyük a paprikát egy steril üvegbe, és adjunk hozzá ecetet és sót ízlés
szerint. Ha szeretnénk, száríthatunk hozzá fokhagymát, köményt vagy borsot
is. Zárjuk le jól az üveget, majd tároljuk sötét és hűvös helyen legalább egy
hétig. Az idő múlásával a paprika íze intenzívebb lesz, és szépen
besavanyodik. Így már használhatjuk salátákhoz, szendvicsekhez vagy akár
főételekhez is. Az ecetes csípős paprika eltevése nem csak ízletes, de
gazdaságos is, hiszen a szezonális zöldségeket használva spórolhatunk az
őszi-téli időszakban. Próbáljuk ki ezt a könnyű és egyszerű módszert otthon
is!