Ecetes Paradicsom Saláta

 Az
ecetes paradicsom saláta egy friss és egyszerűen elkészíthető étel, amely
tökéletes választás lehet a nyári hónapokban. A friss paradicsomok kiváló
forrásai a C-vitaminnak és az antioxidánsoknak, így rendkívül egészséges
választás lehet a mindennapi étrendbe. A saláta elkészítése során először
mossuk meg alaposan a paradicsomokat, majd vágjuk őket vékony szeletekre vagy
kockákra. Ezután egy tálban keverjük össze az apróra vágott hagymát,
petrezselymet és egy kevés olívaolajat. Adjunk hozzá egy kevés ecetet és sót,
majd alaposan keverjük össze az egészet. Végül adjuk hozzá a felvágott
paradicsomokat a keverékhez, és óvatosan forgassuk össze őket, hogy minden
szelet jól át legyen vonva az ízesítőkkel. Hagyjuk állni pár percig, hogy az
ízek jól összeérjenek, majd tálaljuk frissen zöldfűszerekkel vagy sajttal
megszórva. Az ecetes paradicsom saláta nemcsak finom és egyszerű étel, hanem
rengeteg lehetőséget kínál az ízek kombinálására is. Próbáljuk ki például
feta sajttal vagy olívabogyóval is megszórva, vagy adjunk hozzá néhány
bazsalikomlevéllel feldobva. Bármi is legyen az ízlésünk, ez a saláta
garantáltan frissítő és laktató választás lesz a meleg nyári napokon.