Ecetes Uborka Télire

 Az
ecetes uborka télire készítése egy hagyományos konzerválási módszer, amely
segítségével egész évben élvezhetjük a friss és ropogós uborkát. Ehhez
szükségünk lesz friss uborkára, ecetre, sóra, cukorra, fűszerekre és
üvegekre. Először is válasszunk ki egészséges és friss uborkát, majd mossuk
meg alaposan. Vágjuk le mindkét végét és ha szeretnénk, szeleteljük fel őket
vékony karikákra vagy falatokra. Következő lépésként készítsünk egy ecetes
lébe: forraljunk fel egy nagy lábasban vizet, majd adjunk hozzá ecetet
(általában 9%-os), sót és cukrot ízlés szerint. Adjunk hozzá fűszereket is,
például fokhagymát, mustármagot vagy borsot. A következő lépésben töltsük
bele az uborkaszeleteket az üvegekbe, majd öntsük fel az ecetes lével. Zárjuk
le jól az üvegeket és tegyük őket pár napig hűvös helyre érlelődni. Miután az
uborkák megértek, tároljuk őket hideg helyen és élvezhetjük egész télen az
ízüket. A legjobb azonban mégis a frissen készített ecetes uborka télire –
próbálja ki Ön is!