Édes Savanyu Cékla Télire

 Az
édes savanyú cékla egy fantasztikus télire tartósított csemege, amelyet
egyszerűen elkészíthetsz otthon is. Egy igazi vitaminbomba, ami télen is
segít megőrizni az immunrendszered erősségét. Először is szükséged lesz friss
céklára, ecetre, cukorra, sóra és fűszerekre (pl. borsra, babérlevélre).
Előkészítsd a céklát: hámozd meg és vágd vékony szeletekre vagy kockákra.
Ezután tedd egy lábasba az ecetet, cukrot, sót és fűszereket, majd forrald
fel. Amikor a lé felforrt, add hozzá a céklát, majd főzd puhára. Ezután
töltsd steril üvegekbe a céklát és a lével együtt. Az üvegeket zárd le
szorosan és tedd őket fejjel lefelé hűlni. Így elkészült az édes savanyú
cékla, amit akár hónapokig is eltarthatsz a hideg kamrádban. Egy finom és
egészséges kiegészítés minden téli étkezéshez!