Égetett Cukros Dió

 Az
égetett cukros dió egy finom és egyszerű desszert, amelyet könnyedén
elkészíthetsz otthon is. A recept alapja a dió megpirítása, majd a cukorral
való összefőzése, ami egy ropogós és édes cukros bevonatot eredményez.
Először is válassz ki egy jó minőségű diót, és pirítsd meg őket egy
serpenyőben közepes lángon. Fontos, hogy ne hagyd őket túl sokáig a tűzön,
mert könnyen megégnek. Miután megpirultak a diók, készítsd elő a cukros
bevonatot. Ehhez hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd hintsd bele a
cukrot. Hagyd, hogy a cukor lassan elolvadjon és karamellizálódjon. Amikor a
cukor teljesen felolvadt és aranyszínűvé vált, add hozzá a megpirított
diókat, majd keverd át alaposan, hogy minden diót bevonjon a karamell. Öntsd
ki a diókat egy sütőpapírral bélelt tálcára, majd hagyd őket teljesen
kihűlni. Amikor már megdermedt a cukros bevonatuk, könnyedén széttörheted
őket kisebb darabokra. Az égetett cukros dió tökéletes vendégváró falatkának
vagy akár ajándéknak is. Egyszerűen elcsomagolhatod szép dobozba vagy
zacskóba, és már ajándékba is adhatod szeretteidnek. Reméljük kedvet kaptál
ehhez az egyszerű és finom desszerthez! Próbáld ki otthon is, és garantáltan
sikert aratsz vele!