Eredeti Vargánya Pörkölt

 A
Vargánya pörkölt egy tradicionális magyar étel, melynek elkészítése egyszerű,
de ízletes fogás. A vargánya egy olyan gomba, amihez hasonlóan a
pókhálósgombák családjába tartozik. A pörkölt pedig egy hagyományos magyar
étel, melynek alapját hús és hagyma képezi. Az Eredeti Vargánya Pörkölt
elkészítése során először meg kell tisztítani a vargányát, majd apróra kell
vágni. Ezután egy lábasban fel kell forralni vizet és sót, majd beletenni a
vargányát és főzni 10-15 percig. Miközben fő, egy másik lábasban kevés olajon
meg kell pirítani a hagymát, majd hozzá kell adni a kockára vágott húst.
Amikor a hús megpirult, be kell szórni rá egy kis pirospaprikát és felönteni
vízzel. Ezután hozzá lehet adni a már megfőtt vargányát is, majd sóval,
borssal ízesíteni. Hagyni kell párolódni az ételt, amíg a hús megpuhul és az
ízek összeérnek. Az Eredeti Vargánya Pörkölt tálalható köretként burgonyával
vagy friss kenyérrel. Egy kis savanyúság is jól passzol mellé. Ez az étel
tökéletes választás lehet egy hideg őszi vagy téli napra, hiszen melegítő
hatása van és tele van ízekkel. Remélhetőleg kedvet kaptál te is az Eredeti
Vargánya Pörkölt elkészítéséhez és hamarosan kipróbálod otthon! Jó étvágyat!