Az Erzsébet szelet egy hagyományos
magyar sütemény, amelyet Erzsébet királynéról neveztek el. Ez a finom
desszert rétegekből áll, melyek között van egy krémes réteg és egy csokoládés
bevonat is. Az első lépés az Erzsébet szelet elkészítésénél az alapja. Ehhez
kekszet használunk, melyet tejszínhabbal és kakaóval összekeverve alakítjuk
ki. A második rétegben a vaníliás krém és a túrós krém található. Ezeket
rétegezzük egymásra, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek jól
összeérjenek. A harmadik lépésben a csokoládés bevonatot készítjük el. Ehhez
olvasztott csokoládét használunk, melyet a sütemény tetejére kenünk
egyenletesen. Ezután visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé.
Végül szeleteljük fel az Erzsébet szeletet kockákra, és már fogyaszthatjuk is
ezt az ínycsiklandó desszertet. Az Erzsébet szelet egy igazi magyar
klasszikus, amelyet szinte minden családban megtalálni. Egyszerű elkészíteni
és nagyon finom íze van, így érdemes kipróbálni otthon is!