Eszterházy Ragu

  Az Eszterházy Ragu egy hagyományos
magyar étel, amelynek elkészítése egyszerű, de nagyszerű ízekkel rendelkezik.
A ragu alapvetően egy húsos mártás, amelyet tésztával vagy rizzsel tálalunk.
Az Eszterházy Ragu különlegessége az, hogy a hús mellett zöldségeket és
fűszereket is tartalmaz, így gazdag és intenzív ízvilágot kapunk. Az első
lépés a ragu elkészítéséhez az, hogy egy lábasban felhevítjük az olajat, majd
hozzáadjuk a felkockázott húst. Addig pirítjuk, amíg szép barna nem lesz.
Ezután beletesszük a zöldségeket – vöröshagymát, sárgarépát, zellert és
paprikát -, valamint fokhagymát és paradicsomot. Ezeket is pirítjuk egy
kicsit. Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felaprított
petrezselymet és bazsalikomot, valamint sót és borsot ízlés szerint. Ezt
követően öntsünk hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, majd fedjük le és
főzzük lassú tűzön legalább egy órán át. Amikor a ragu már szépen
besűrűsödött és az ízek összeértek, tálalhatjuk is. Legjobb friss tésztával
vagy rizzsel fogyasztani, de akár zsemlemorzsás burgonyafőzelékkel is remekül
harmonizál. Az Eszterházy Ragu egy igazi magyar klasszikus étel, amelyet
mindenkinek érdemes kipróbálni. Egyszerű elkészíteni, de nagyon finom és
laktató fogás. Ideális választás lehet vacsorára vagy egy vasárnapi ebédre
is. Jó étvágyat!