Feketeribizli Lekvár

  A feketeribizli
lekvár egy igazán finom és egészséges választás reggelire vagy uzsonnára. A
feketeribizli tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal,
amelyek segíthetnek erősíteni az immunrendszert és védeni a szervezetet a
különböző betegségektől. Ha szeretnéd elkészíteni otthon ezt az ízletes
lekvárt, akkor nincs más dolgod, mint beszerezni néhány friss feketeribizlit,
cukrot és citromlevet. Először is mossuk meg alaposan a feketeribizlit, majd
szedjük le róla a szárakat. Ezután tegyük egy lábasba a gyümölcsöt, adjunk
hozzá cukrot ízlés szerint, valamint egy kis citromlevet. Főzzük lassú tűzön,
kevergetve addig, amíg a gyümölcs megpuhul és összeér az összes hozzávaló.
Majd turmixoljuk össze az egészet egy botmixerrel vagy turmixgéppel, hogy
sima lekvár állagot kapjunk. Végül töltsük üvegekbe a lekvárt és zárjuk le
őket légmentesen. A feketeribizli lekvár eltarthatósága hűtőszekrényben akár
több hét is lehet. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet, hiszen
nemcsak finom, de még egészséges is! Jó étvágyat!