Ha
szeretnénk otthon elkészíteni a fokhagyma sütőt, az alábbi lépéseket kell
követnünk: 1. Vásároljunk be egy megfelelő méretű fokhagyma sütőt. Ezek
általában cserépben vagy kerámiatálban kaphatók, és speciális fedéllel
rendelkeznek, amely segít a fokhagyma párolódásában. 2. Mossuk meg alaposan a
fokhagymát, majd vágjuk le a feje tetejét úgy, hogy a szegélyek
megmaradjanak. 3. Öntsünk olívaolajat a fokhagyma fejek tetejére, majd sózzuk
és borsozzuk ízlés szerint. 4. Helyezzük be a fokhagyma fejeket a sütőbe, és
fedjük le őket a sütő fedelével. 5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd
tegyük be benne a fokhagymát. Süssük vagy pároljuk kb. 30-40 percig, amíg
puha nem lesz. 6. Amikor kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit hűlni. A
fokhagyma fejeit könnyedén kinyomhatjuk majd a belsejükből az ízletes
püréért. A fokhagyma sütő használata nagyszerű módja annak, hogy finom és
lágy fokhagymapürét készítsünk otthon. Használhatjuk például krémlevesekbe,
süteményekbe vagy akár kenyerünkre kenve is. Próbáljuk ki ezt az egyszerű
technikát otthon, és élvezzük az intenzív fokhagyma ízt!
