Földimogyoró Pörkölése

  A földimogyoró
pörkölése egy egyszerű, de ízletes módja annak, hogy még finomabbá tegyük ezt
az egészséges csemegét. A pörkölés során a mogyoró íze intenzívebbé válik, és
ropogósabb állagot kap. Először is szükségünk lesz tisztított földimogyoróra.
Ha a héját is eltávolítottuk, még könnyebb dolgunk van. Egy sütőtálba
terítsük ki a mogyorót egyetlen rétegben, majd előmelegített sütőben, 180
fokon pörkölni kezdjük. Fontos figyelni arra, hogy ne hagyjuk túl sokáig a
sütőben, mert könnyen megég. A pörkölés ideje általában 10-15 perc között
van, de célszerű folyamatosan figyelni a mogyorót, és időnként megkeverni,
hogy egyenletesen piruljon. Amikor már szép aranybarna színe van és finom
illata terjeng a konyhában, akkor már kész is lehet. Fontos tudni, hogy ha
levegőn hagyjuk kihűlni a pörkölt mogyorót, az még ropogósabb lesz. Érdemes
azonban óvatosan bánni vele, mert könnyen megsérülhet. A pörkölt földimogyoró
tökéletes snack lehet egy filmnézéshez vagy egy bulihoz, de akár saláták vagy
sütemények díszítésére is használhatjuk. Próbáljátok ki ti is otthon!Így
garantáltan nem fogtok tudni betelni vele!