Füge Kompót Télire

 A
füge kompót készítése remek lehetőség arra, hogy a finom és egészséges fügét
télire eltartsuk és később élvezhessük az ízét. A füge egy igazán tápláló
gyümölcs, tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az első lépés
a fügék megtisztítása és felaprítása. Ezután egy lábasba tesszük a fügéket,
hozzáadjuk a cukrot, vizet és ízlés szerinti fűszereket (pl. fahéjat,
szegfűszeget) és lassú tűzön felforraljuk. Fontos, hogy közben gyakran
kevergessük, hogy elkerüljük az esetleges leégést. Amikor a fügék megpuhultak
és a lé besűrűsödött, akkor már csak ki kell töltenünk sterilizált üvegekbe a
kompótot és lezárni őket. Így eltartható lesz hosszú ideig, és amikor kedvünk
támad rá, könnyen elővehetjük és élvezhetjük az ízét. A füge kompót tökéletes
desszert lehet hidegen vagy melegen is. Akár palacsintával vagy süteménnyel
is isteni kombináció lehet belőle. Érdemes tehát kipróbálni ezt az egyszerű
receptet, hogy télire is legyen egy finom és egészséges csemege a kamrában!