A füge egy
fantasztikus gyümölcs, amely tele van ízletes és tápláló összetevőkkel. Ha
éppen szezonja van, érdemes minél többet beszerezni belőle, hogy később is
élvezhessük az ízét. Az egyik legjobb módja annak, hogy hosszabb ideig
frissen tartsuk a fügéket, ha lefagyasztjuk őket. Először is fontos
megemlíteni, hogy csak érett és egészséges fügéket tegyünk a fagyasztóba.
Mossuk meg alaposan őket, majd szárítsuk meg alaposan. A következő lépésben
vágjuk le a szárakat és vágjuk fel őket kisebb darabokra vagy hagyjuk
egészben, attól függően hogyan szeretnénk használni őket később. A fügefélék
könnyen megfagyhatnak egymáshoz tapadva, ezért érdemes először egy sík
tányérra vagy tálcára helyezni őket és előfagyasztani. Így később könnyebben
szétválaszthatóak lesznek. Miután már kissé megfagytak, tehetjük őket
zacskóba vagy légmentesen zárható dobozokba. Ne felejtsük el felcímkézni a
dobozt vagy zacskót a dátummal, hogy tudjuk mennyi ideje vannak már a
fagyasztóban. A lefagyasztott füge akár 6-8 hónapig is eltarthat a
mélyhűtőben. A lefagyasztott fügét később smoothie-khoz, süteményekhez vagy
akár desszertekhez is felhasználhatjuk. Érdemes kihasználni ezt az egyszerű
módszert arra, hogy még hosszú ideig élvezzük a finom ízeket és tápanyagokat,
amit a füge nyújthat számunkra.
