A füge lekvár
cukor nélkül egy egészséges és finom alternatíva lehet a hagyományos
lekvároknak. A füge gazdag rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban, így
segít a megfelelő emésztésben, javítja az immunrendszer működését és
általánosságban elősegíti az egészséges életmódot. Az elkészítése egyszerű,
csak néhány alapanyag szükséges hozzá: friss vagy szárított füge, citromlé,
víz és esetleg valamilyen természetes édesítőszer, mint pl. stevia vagy
nyírfacukor. Első lépésként mossuk meg és vágjuk apró darabokra a fügét, majd
tegyük egy lábasba az összes többi hozzávalóval együtt. Főzzük lassú tűzön
kb. 30 percig, amíg a füge megpuhul és a lekvár sűrűsödni kezd. Ha szeretnénk
még intenzívebb ízt adni a lekvárnak, akkor fűszereket is hozzáadhatunk, mint
pl. fahéj vagy vanília. Amikor elkészült, töltsük üvegekbe és hagyjuk
kihűlni. A füge lekvár cukor nélkül remekül passzol pirítósra, palacsintára
vagy akár joghurthoz is. Összességében tehát a füge lekvár cukor nélkül
egészséges alternatíva lehet a bolti változatoknak, könnyen elkészíthető
otthon és garantáltan finom lesz mindenki számára. Próbálja ki Ön is ezt az
egyszerű receptet és élvezze az ízek harmóniáját!
