Gombás Tojásrántotta

  A gombás tojásrántotta az egyik
legnépszerűbb és egyszerűen elkészíthető reggeli vagy vacsora lehetőség. A
recept alapjául szolgáló tojások mindig könnyen beszerezhetők, és a
hozzávalók között szereplő gombák változatos ízeket adhatnak az ételnek.
Elkészítéséhez először meg kell tisztítani és fel kell vágni a gombákat. Ezt
követően kevés vajat vagy olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd
adjuk hozzá a gombaszeleteket, és pirítsuk meg őket néhány percig. Miután a
gombák megpuhultak, adjunk hozzá felvert tojást a serpenyőbe, és keverjük
össze a gombákkal. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és esetleg friss
petrezselyemmel. Hagyjuk sütőfogáson néhány percig, amíg az tojás
megszilárdul. Ha szeretnénk, akár sajttal is megszórhatjuk a rántottát az
utolsó percekben, hogy még gazdagabb ízeket kapjunk. Tálaláskor kísérhetjük
friss kenyérrel vagy zöldsalátával. A gombás tojásrántotta gyorsan
elkészíthető, tápláló és egészséges étel lehet bármely napszakban. Kiváló
lehetőség arra is, hogy kihasználjuk az épp otthon található alapanyagokat,
és változatos módon fogyasszuk el a gombát.Így egy jó kis reggelivel vagy
vacsorával indítani vagy zárni a napot egyaránt remek választás lehet.