A
gulyásleves egy igazi magyar klasszikus, amelyet sertéshúsból és fűszerekkel
készítenek. Ha van kedved kipróbálni otthon, íme egy egyszerű recept lépésről
lépésre. 1. Először vágd apró kockákra a sertéshúst, és pirítsd meg egy nagy
lábasban kevés olajon, amíg szép barna nem lesz. 2. Add hozzá a felaprított
vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsd további pár percig, amíg a hagyma
megpuhul. 3. Szórd rá a pirospaprikát, és keverd össze alaposan, hogy az ízek
jól összekeveredjenek. 4. Öntsd fel vízzel vagy húslével, és tedd hozzá a
zöldségeket (paprika, paradicsom, burgonya) is. 5. Fűszerezd sóval, borssal,
köménnyel és babérlevéllel ízlés szerint. 6. Hagyd rotyogni lassú tűzön
legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek és a hús is megpuhuljon.
7. Tálaláskor friss kenyérrel vagy tejföllel kínáld. Reméljük, hogy ez a
recept segít neked elkészíteni az ínycsiklandó gulyáslevest otthon is! Jó
étvágyat!
