A gyros egy igazi görög különlegesség, amelyet ma már
számos országban kedvelnek és fogyasztanak. A Gödöllőn található gyros
étteremek is nagyon népszerűek, hiszen itt is elérhető ez az ízletes étel. 1.
Mi is pontosan a gyros? A gyros egy olyan húsféleség, amelyet fűszerekkel
ízesítenek, majd vékony szeletekre vágva forgatnak egy hatalmas tűz körül. Ez
a forgatás adja a nevét is („gyros” görögül „forgó”
jelent). 2. Hogyan szolgálják fel a gyrost? A gödöllői gyros éttermek általában
pitába vagy tortillába csomagolják a sült húst friss zöldségekkel, szósszal
és esetenként tzatzikivel (görög joghurtos-fokhagymás öntettel). 3. Miért
érdemes kipróbálni a gödöllői gyrost? Az itt készített gyrosok friss és
minőségi alapanyagokból készülnek, így garantáltan finom és laktató ételt
kapunk. Emellett az éttermek általában hangulatos környezetben várják
vendégeiket. Ha Gödöllőn jársz, mindenképp próbáld ki valamelyik helyi gyros
éttermet, és élvezd az ízek világát! A friss hús, a ropogós zöldségek és az
ínycsiklandozó szószok garantáltan elvarázsolnak majd!